skip to content

Clubul Oamenilor de Afaceri
de Limba Germana din Transilvania de Nord

Deutschsprachiger Wirtschaftsclub Nordtransilvanien

Cooperarea cu mediul de afaceri german cu FSEGA

9. März 2021

Cooperarea cu mediul de afaceri german ca factor important in dezvoltarea sustenabila a liniei germane a Facultatii de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor UBB-FSEGA

Prof.univ.dr.Mihaela Drăgan - Director al Departamentului de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor in Limba Germana

Prof. Dr. Prof.h.c. Heidemarie Seel – Responsabil Proiect institutional dintre Univ. de Stiinte aplicate Nuertingen-Geislingen si Univ. Babes-Bolyai UBB-FSEGA finantat de Serviciul de Schimb Academic German (DAAD)

Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor (FSEGA) a fost infiintata in anul 1961 si este una dintre cele mai moderne si dinamice facultati ale Universitatii Babes-Bolyai. Programele de studiu la nivel licenta, masterat si doctorat se orienteaza dupa standarde internationale si ofera un continut modern si orientat spre practica. Linia de studiu in limba germana a facultatii, ofera la nivel licenta programul de studiu Administrarea Afacerilor (in limba germana) si la nivel masteral programul de studiu Management International.

Dezvoltarea inovativa la linia germana de studiu a insemnat infiintarea unui nou program de studiu: Administrarea Afacerilor in limba germana incepand cu anul 2015. Infiintarea acestui program a avut drept punct de plecare Conferinta-Internationala DAAD organizata la Bonn in anul 2013 cu ocazia aniversarii a 25 de ani de la promovarea programelor in limba germana (DSG). Cu acest prilej s-a discutat intensiv optiunea legata de programele de studii orientate catre colaborarea cu mediul economic german. Conform hotararii Nr.3810 din 28.05.2015 Agentia Nationala de Acreditare si Certificare a Clitatii in Invatamantul Superior (ARACIS) a autorizat provizoriu programul de studiu Administrarea Afacerilor in limba germana, si oferit pentru prima data incepand cu anul universitar 2015-2016.

Formarea profesionala in cadrul facultatii noastre, mai precis la linia germana de studiu, le ofera absolventilor capacitatea de a se adapta cerintelor mediului economic aflat intr-o continua schimbare. Tocmai din acest motiv le oferim posibilitatea de a se pregati in domeniul Management si in domeniul Administrarii Afacerilor, ceea ce presupune un studiu temeinic din punct de vedere teoretic si practic. Acest obiectiv dorim sa-l indeplinim printr-o colaborare exemplara cu mediul economic german dar si cu Universitati renumite din spatiul germanofon(Germania, Austria, Elvetia). Printre partenerii nostri din mediul economic putem enumera firme de prestigiu precum NTT Data Company , Kaufland Romania, E.ON Romania, MHPa Porsche Company, Porsche Engineering, msg-System, Bombardier Transportation, LKW-Walter, Haufe Lexware, Evalueserve, Office Depot, Genpact si nu in ultimul rand Clubul Oamenilor de Afaceri de limba germana (DWNT). Totodata linia germana de studiu promoveaza cooperari si parteneriate cu Universitati de prestigiu precum: Universitatea Viena, Universitatea Trier,Universitatea Tehnica Chemnitz, Universitatea Siegen, Universitatea Berna, Universitatea FU Berlin, Universitatea Graz, Universitatea de Stiinte Aplicate Nürtingen – Geislingen, Universiteat de Stiinte Aplicate Schmalkalden, etc. In cadrul cooperarilor amintite exista posibilitatea ca studentii nostri sa acumuleze o experienta deosebit de utila in cadrul mobilitatilor studentesti. Totodata prin prezenta si disponibilitatea profesorilor visiting de la Universitatile amintite, studentii nostri dobandesc o pregatire teoretica si practica de exceptie in cadrul cursurilor si seminarilor oferite modular avand in acelasi timp ocazia sa cunoasca diferite metode de predare ale acestora.

Cooperarea cu mediul de afaceri german reprezinta un factor important in dezvoltarea sustenabila a liniei germane de studiu si este descrisa in detaliu in volumul aniversar postat la linkul: econ.ubbcluj.ro/departamente/departamente/fisierevenimente/Festschrift_Kooperationen_Dt.%20Studiengang%20der%20FSEGA.pdf.


Simplificări benefice pentru societăţi »

« Zusammenarbeit mit der Wirtschaft der FSEGA

< News-Archiv