skip to content

Clubul Oamenilor de Afaceri
de Limba Germana din Transilvania de Nord

Deutschsprachiger Wirtschaftsclub Nordtransilvanien

Editorial Ahmed Bekov

14. Oktober 2021

Dragă DWNT,

am ajuns în România vara trecută și conduc Secția Economică a Ambasadei Germaniei la București. Cele mai importante sarcini sunt analiza situației economice și susținerea concretă a companiilor germane din România.

Cât am putut, am încercat mereu să ies din "bula" Bucureștiului. Prima dată când am reușit a fost în toamna anului 2020, când numărul cazurilor de Corona scăzuseră puțin și am putut pleca într-o călătorie de afaceri de două săptămâni prin Transilvania și Banat. Aici am avut prima ocazie de a cunoaște mediul economic și general al companiilor germane din afara capitalei.

Discuțiile pe care le-am avut cu membrii cluburilor de afaceri germane din Brașov, Sibiu, Cluj-Napoca, Arad și Timișoara, împreună cu vizitele la companii, au fost cele mai importante momente ale acestei călătorii.
În timpul lungii "ierni online", am reușit totuși să extrag multe din aceste impresii și schimburi. De asemenea, mi-au ascuțit ochiul pentru a urmări situația din întreaga țară, chiar dacă acest lucru nu este întotdeauna ușor din cauza prismei informaționale și culturale a capitalei.

Dar să trecem acum la punctul meu culminant al anului 2021 din acest punct de vedere: eram prins până la gât cu rapoartele Corona, cu pregătirile pentru vizita, acum anulată, a președintelui federal și cu alte preocupări bucureștene, dar cu puțin timp înainte de 23 septembrie m-am hotărât în sfârșit: mi-am spus că această seară la Cluj, ocazia de a mă întâlni personal cu DWNT și cu invitații Recepției de Toamnă, nu trebuie să o ratez! Și așa s-a dovedit a fi o seară de neuitat.... Era trecut de miezul nopții când m-am întors la hotel.

Aștept cu mare plăcere viitoarele invitații din partea dumneavoastră și vă doresc tuturor ca aceste amintiri să ne ofere puțină căldură umană în timpul "iernii online" care se apropie.

Cu drag,

Ahmed Bekov
Şef al Secţiei Economice şi Comerciale
Ambasada Republicii Federale Germania

Weiter Fuhrende Links


Der Bau des zweiten Bürogebäudes für das Bosch Engineering Center in Cluj ist in vollem Gange »

« Leitartikel Herr Ahmed Bekov

< News-Archiv