skip to content

Clubul Oamenilor de Afaceri
de Limba Germana din Transilvania de Nord

Deutschsprachiger Wirtschaftsclub Nordtransilvanien

Construcția celei de-a doua clădiri de birouri pentru Centrul de Inginerie Bosch din Cluj în plină desfășurare

14. Oktober 2021

Lucrările de construcție pe strada Constanța din Cluj-Napoca au început în martie 2021 și vor fi finalizate în anul 2023, clădirea urmând a fi dată în folosință la începutul anului 2024. Investiția totală planificată pentru acest proiect este de aproximativ 21 de milioane de euro.

Două clădiri moderne dedicate ingineriei avansate

Noua clădire va fi conectată cu sediul existent al Centrului, și se va întinde pe o suprafață construită de circa 10.000 de metri pătrați și zece etaje, fiind prevăzută cu o parcare subterană. Adițional birourilor flexibile și sălilor de ședințe moderne, clădirea va oferi diferite facilități, precum zone pentru testarea mașinilor, spațiu dedicat proiectelor studențești, sală de conferință și zone de relaxare. Cele două clădiri de birouri vor putea găzdui în total peste 1400 de angajați, activând în cadrul unui model de lucru hibrid.

Aici, ingineri talentați contribuie activ la viitorul conducerii automatizate, electrice și conectate, prin dezvoltarea unor soluții tehnologice de ultimă oră, sustenabile și sigure. Centrul de Inginerie Bosch din Cluj joacă un rol esențial în transformarea sectorului mobilității, încă de la înființarea sa, în anul 2013. Prin expertiza amplă în ingineria software, hardware și mecanică și ingineria fiabilității, dar și în planificarea vânzărilor, peste 1000 de experți locali contribuie la dezvoltarea unor soluții inovatoare, bazate pe inteligența artificială, aplicate în domeniile conducerii automatizate, mobilității electrice, conectate și Internetul lucrurilor. Datorită colaborării strânse cu alte centre de inginerie Bosch și cu fabrica Bosch din Cluj, centrul oferă soluții unice clienților din întrega lume.

Condiții de muncă flexibile și spații de colaborare la Bosch

Centrul de Inginerie Bosch din Cluj oferă angajaților săi condiții de muncă flexibile, într-un model de lucru hibrid, și spații inspiraționale, care favorizează comunicarea și interacțiunea. Prima clădire a centrului din Cluj-Napoca, inaugurată în februarie 2020 și având o suprafață construită de circa 17.000 metri pătrați, este dotată cu cu birouri flexibile, moderne, spații de relaxare, cantină și sală de sport. De asemenea, noua clădire va fi dotată cu echipamente ce vor susține lucrul în echipă, creativitatea și colaborarea, devenind un hub de interacțiune care va stimula generarea de idei inovatoare.

Investiția în educație – pilon strategic pentru Bosch

Centrul de Inginerie din Cluj a realizat, în decursul ultimilor ani, diferite parteneriate strategice cu autoritățile locale, companiile partenere și mediul academic, consolidându-și, astfel, implicarea activă în comunitățile locale. În domeniul educației, Bosch a dezvoltat la Cluj, din 2013, proiecte de lungă durată cu universitățile locale. În prezent, compania are în derulare trei programe de masterat și patru cursuri universitare dezvoltate împreună cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și Universitatea „Babeș-Bolyai". În acest context, centrul din Cluj oferă, anual, peste 50 de burse studenților talentați.

Weiter Fuhrende Links


Leitartikel Herr Ahmed Bekov »

« Construcția celei de-a doua clădiri de birouri pentru Centrul de Inginerie Bosch din Cluj în plină desfășurare

< News-Archiv