skip to content

Clubul Oamenilor de Afaceri
de Limba Germana din Transilvania de Nord

Deutschsprachiger Wirtschaftsclub Nordtransilvanien

Editorial Ludger Thol

8. März 2021

Dragi membri si prieteni ai DWNT,

Odată cu lansarea acestui prim număr al buletinului informativ DWNT, urmărim să creăm o mai mare transparență în activitatea Clubului, intensificarea schimbului de informații si înlesnirea opțiunilor de contact. Urmărim, de asemenea, popularizarea DWNT la nivel supraregional, în beneficiul membrilor săi. Ultimele luni, marcate de pandemie, ne-au determinat să optăm pentru noi modalități de comunicare, cum ar fi întâlnirile virtuale sau acest buletin informativ.

Vom fi deschisi si vom merge pe noi căi, însă fără a renunța la identitatea noastră (de vorbitori de) germană. În calitate de club de afaceri, dorim să promovăm dezvoltarea economică si interacțiunea dintre noi, de care beneficiază în cele din urmă companiile noastre membre.

DWNT este implicat într-un proiect de prezentare a regiunii Transilvania, derulat împreună cu cluburile partenere vorbitoare de limbă germană din Sibiu, Brasov si Târgu Mures, precum si cu Societatea Carl Wolf din Germania. Imaginea si potențialul economic al acestei regiuni ar trebui să fie promovate în rândul companiilor germane, în principal în rândul celor mijlocii. Una dintre temele centrale ale proiectului o constituie faptul că regiunea Transilvania îndeplineste cele mai bune condiții pentru investiții. Acest aspect este demonstrat în mod convingător în prezentarea video aflată momentan în lucru.

În plus, în calitate de membru al „International Committee Cluj" - un partener al administrației orasului Cluj-Napoca si o comunitate de investitori străini din Cluj, în cadrul căreia mă număr printre membrii fondatori - DWNT va contribui la conturarea aspectelor economice, educaționale si sociale ale regiunii Cluj.

DWNT se confruntă cu o provocare de proporții. În aprilie, alegerile pentru membrii consiliului director vor inaugura o nouă eră. De la înființarea sa în anul 2010, în calitate de presedinte, am dezvoltat Clubul DWNT împreună cu actualii membri ai consiliului director, de la nivelul unor întâlniri informale de tip Stammtisch, într-un club de afaceri cu peste 100 de membri, care se bucură de apreciere si prestigiu în regiune. După 11 ani de presedinție, consider că este necesar să mă retrag si să nu candidez la alegeri în cadrul Adunării Generale din aprilie. Succesorul meu va avea ocazia să revigoreze Clubul DWNT cu idei noi. Este important să menținem ceea ce am realizat si să trasăm noi accente pentru viitor. În beneficiul si avantajul membrilor săi, Clubul trebuie să devină mai activ si să îsi extindă influența, precum si diversele sale contacte, în economie, societate, educație si administrație.

Ludger Thol
Presedinte DWNT


Volker Scherer, Director General al IHK Pfalz: "Vrem să apropiem antreprenorii de o țară care oferă provocări mari, dar si multe oportunități." »

« Mitglieder und Partner von DWNT erhalten 15% Rabatt auf den Standardpreis bei UBA Accommodation 

< News-Archiv