skip to content

Clubul Oamenilor de Afaceri
de Limba Germana din Transilvania de Nord

Deutschsprachiger Wirtschaftsclub Nordtransilvanien

BERLIN MIXTAPE VOL. 2 (RO)

5. April 2022

PROIECTUL ÎNDRĂGIT DE COVER-URI INSPIRATE DIN MUZICA BERLINULUI AFLAT LA CEA DE A DOUA EDIȚIE

Artiștii români reinterpretează, în stilul propriu, câte un cântec care marchează cultura muzicală diversă a Berlinului – acesta a fost conceptul proiectului „Berlin Mixtape", lansat de Centrul Cultural German din Cluj-Napoca la începutul anului trecut. Datorită succesului și feedback-ului pozitiv acumulat, Centrul Cultural German și partenerii proiectului Cirkular și LOLA au decis să continue „Berlin Mixtape" și în acest an.

Spre deosebire de ediția din 2021, în 2022 au participat la proiect și trupe. Melodiile selectate de revista de cultură LOLA aparțin unor interpreți de pe scena muzicală a Berlinului și surprind energia sonoră a orașului. Astfel în „Berlin Mixtape Vol. 2" se contopesc elemente experimental-jucăușe cu ritmuri relaxate dar și antrenante.
Cântecele alese aduc împreună vocile unor artiști nativi din Berlin, precum Albertine Sarges și Laura Lee, dar și ale unor interpreți străini stabiliți ulterior acolo. Piesa „Sanctuary" a artistei K.ZIA, originară din Bruxelles, ale cărei ritmuri afro-caraibice cu influențe europene se integrează perfect în peisajul muzical al Berlinul, face și ea parte din lista de melodii. Cântăreața suedeză Molly Nilsson, care locuiește la Berlin, reprezintă la rândul ei diversitatea și latura cosmopolită a capitalei germane.

Echipa studioului de muzică clujean Cirkular a îndrumat și în acest an, pe tot parcursul proiectului, tinerii artiști și trupele din România. Trupa pop-rock Astro Générale - care a reinterpretat două piese - combină synthpop-ul cu elemente punk și indie. Extravaganta +SHE+ este o cântăreață din București a cărei înclinație pentru electro dark se reflectă nu doar în muzica ei, ci și în apariția scenică. Trupa Zimbru este una dintre cele mai cunoscute trupe de electropop din România recunoscută și la nivel internațional. Paleta muzicală este completată de Alone at Parties și Marieta (solista trupei Blue Velvet).

Cover-urile rezultate au fost lansate sub forma unui concert virtual în februarie 2022, video-ul fiind accesat chiar și ulterior lansării de către un public numeros din România și Germania. Prin intermediul proiectelor precum „Berlin Mixtape Vol. 2", Centrul Cultural German din Cluj-Napoca contribuie activ la extinderea schimburilor culturale între Germania și Cluj-Napoca.

Cele șase piese cuprinse în „Berlin Mixtape Vol. 2" îmbină synthpop-ul cu elemente indie și redau atmosfera capitalei germane prin vocile unora dintre cei mai interesanți tineri artiști din muzica românească. Videoclipul cover-urilor poate fi vizionat mai jos.

CENTRUL CULTURAL GERMAN

str. Universităţii 7-9
400091, Cluj-Napoca
jud. Cluj
Romania

Tel.: 0040 (0)264.594.492
Tel. (Cursuri): 0040 (0)264.597.936
Mobil: 0040 (0)787785146
E-Mail:


Susține-ți identitatea – participă la recensământ! »

« Editorial doamna Consul Kerstin Ursula Jahn

< News-Archiv