skip to content

Clubul Oamenilor de Afaceri
de Limba Germana din Transilvania de Nord

Deutschsprachiger Wirtschaftsclub Nordtransilvanien

DWNT - Clubul afaceriştilor germani din nordul Transilvaniei

10. Mai 2011

Oamenii de afaceri germani din Ardealul de Nord vor o curte independentă de arbitraj şi îşi susţin propunerea la Cluj, motivând că în România litigiile comerciale se întind pe mai mulţi ani.

Curtea independentă de arbitraj ar urma să fie o alternativă la instanţele judecătoreşti din România, susţin reprezentanţii Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană. "Avantajul curţii permanente şi independente de arbitraj este câştigul de timp prin durata relativ scurtă a soluţionării litigiilor. Din punctul de vedere al antreprenorilor, un argument important îl reprezintă şi independenţa asigurată pentru includerea convenţiei arbitrale în contracte", spun aceştia. Litigiul ar urma să fie soluţionat într-o singură instanţă, în cel mult câteva luni, "în comparaţie cu procesele juridice obişnuite, care se pot întinde adesea pe mai mulţi ani în România".

Noua instanţă pentru oamenii de afaceri va fi prezentată pe 17 mai, la hotelul Royal Classic din Cluj-Napoca, unde vor fi relevate modul de funcţionare, cazurile pentru care poate fi convenit arbitrajul, durata procedurii şi modul de asigurare a validităţii sentinţei în ceea ce priveşte executarea.
Manifestarea va fi organizată de Clubul Oamenilor de Afaceri de Limbă Germană (COALG), care şi-a reluat activitatea la Cluj. Acesta va oferi un program de prezentări şi seminarii din domeniul economiei, dreptului, impozitelor şi afacerilor, precum şi evenimente sociale sau culturale. În special relaţiile cu oficialităţile române, cu primăria, cu universităţile şi lumea de afaceri din România sunt punctele-cheie ale activităţii clubului.

Consiliul Director al COALG este format din Ludger Thol (foto stânga) (preşedinte), Lelia Bucur şi Radu Ciorba (foto dreapta) (vicepreşedinţi), Willhelm Dietrich (trezorier) şi Walter Schön (secretar). Cel mai important eveniment organizat de COALG va fi "Sommerfest", care va avea loc la 1 iulie la Cluj-Napoca, unde sunt aşteptaţi 100 de invitaţi din politică, economie, cultură şi educaţie.

verwandte Dokumente

Weiter Fuhrende Links


Clubul afaceriştilor germani s-a rebranduit (Gründung DWNT) »

< News-Archiv